אל על: הפסד נקי של 62 מיליון דולר בחציון הראשון

זאת בהשוואה להפסד של כ- 13.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות החברה גדלו ב-5% לעומת החציון המקביל אשתקד. גונן אוסישקין, מנכ״ל אל על: העלייה החדה שנרשמה במחירי הדלק היוותה את הסיבה המרכזית להפסד


10:14 ,15.08.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת אל על הציגה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2018 ולמחצית הראשונה של השנה.  החברה רשמה גידול בהכנסות ברבעון זה ל-547 מיליון דולר. לצד זאת , רשמה החברה גידול בהוצאות התפעוליות, שנבעו בעיקר מעלייה בהוצאות הדלק. ההפסד הנקי לרבעון השני של השנה הסתכם ב- 18.2 מיליון דולר.

 

הכנסות החברה ברבעון השני השנה הסתכמו בכ- 547 מיליון דולר לעומת כ-541 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - גידול של כ-1%; הרווח הגולמי הסתכם בכ-69 מיליון דולר לעומת כ-107 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; ההפסד מהפעלה הסתכם בכ-13.7 מיליון דולר לעומת רווח הפעלה של כ-27 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; ההפסד הנקי ברבעון השני של השנה הסתכם בכ-18.2 מיליון דולר בהשוואה לרווח של כ-16 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; ה-EBITDA הסתכם בכ-25.4 מיליון דולר, לעומת כ-70 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות ממטען קטנו בכ-1.1% (כ-0.4 מיליון דולר) והכנסות אחרות קטנו בכ- 2.4 מיליון דולר.

 

הכנסות החברה בששת החודשים הראשונים של השנה  הסתכמו בכ-1,007 מיליון דולר לעומת כ-959 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד – גידול של כ-5%; ההפסד מהפעלה בששת החודשים הראשונים של השנה הסתכם בכ-66.3 מיליון דולר, לעומת כ-7.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד;  ההפסד הנקי בששת החודשים הראשונים של השנה הסתכם בכ-62.1 מיליון דולר בהשוואה להפסד של כ-13.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

גונן אוסישקין, מנכ״ל אל על, אמר היום: ״במהלך הרבעון השני לשנת 2018 רשמה אל על גידול בהכנסות ביחס לרבעון המקביל אשתקד. זאת, לצד ההתמודדות עם האתגרים והשינויים בענף התעופה, המשך מגמת הגידול בתחרות מצד חברות התעופה הזרות, ובמיוחד חברות ה-Low Cost. החברה התמודדה ברבעון השני עם העלייה החדה שנרשמה במחירי הדלק, נתון שהיווה את הסיבה המרכזית להפסד שדווח  ברבעון השני של השנה.

 

אנו ממשיכים בתהליך ההצטיידות במטוסי הדרימליינר. עד כה קיבלנו 6 מטוסים, שהאחרון מבניהם, 'רחובות', הגיע אתמול, ואנו עתידים לקבל מטוס נוסף עד סוף שנת 2018. תכנית קליטת המטוסים מתבצעת כמתוכנן, בהתאם ללוחות הזמנים שנקבעו, והחברה ממשיכה בצעדים הנדרשים על פי התכנית. הביקוש למושבים במטוסי הדרימליינר הנו גבוה ושביעות הרצון ממנו עונה על ציפיות החברה״.

 

דגנית פלטי, סמנכ״לית הכספים, ציינה: ״גם ברבעון זה רשמה החברה גידול בהכנסות, וזאת על רקע אתגרי התחרות המתגברת, המתבטאת בהיקף התנועה ובמספר השחקנים הפעילים בנתב״ג. לצד זאת, נרשמה עלייה בהוצאות בעיקר בשל התייקרות הדלק הסילוני ובשל הוצאות החכירה של מטוסי הדריימלינר החדשים״.