אין הסכם לפני שבוחנים הסכם

שר התחבורה הינחה את רשות שדות התעופה האזרחית לא לחתום על הסכם שמים פתוחים עם האיחוד האירופי לפני שתיבחן השפעתו על חברות התעופה הישראליות


00:00 ,28.02.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

השר כץ הנחה את רת"א שלא לחתום על הסכם השמים הפתוחים עם האיחוד האירופי בטרם יבחן את השפעתו על חוסנן של החברות הישראליות

השר הציג את מדיניותו הנסמכת על שני מרכיבים עיקריים: קידום מדיניות השמים הפתוחים שנועדה להגברת התחרות, הוזלת מחירי הטיסות והגדלת מספר התיירים, לצד שמירה על חוסנן של חברות התעופה הישראליות

שר התחבורה ישראל כץ הנחה היום את רשות התעופה האזרחית (רת"א) שלא לחתום על הסכם תעופה עם מדינות האיחוד האירופי בנושא השמים הפתוחים בטרם ייבחן ההסכם שיגובש עם האיחוד האירופי.

בישיבה שהתקיימה אתמול (ב') עם מנהלי חברות התעופה הישראליות אמר כץ כי במידה ותושגנה הבנות, יובאו הסיכומים בפניו כדי שיוכל לבחון אם ניתן לחתום על הסכם השמים הפתוחים מבלי לפגוע בחוסנן וביכולת תפקודן של חברות התעופה.

במהלך הישיבה שמע כץ את השגותיהן של חברות התעופה הישראליות על ההסכם המתגבש. מנהל רשות התעופה האזרחית גיורא רום דיווח על מהלך המשא ומתן עם האיחוד האירופי וחששותיהן של חברות התעופה.

מדיניות משרד התחבורה בנושא השמים הפתוחים נסמכת על שני מרכיבים עיקריים: קידום מדיניות השמים הפתוחים, שנועדה להגביר את התחרות, להוזיל את מחירי הטיסות ולהגדיל את מספר התיירים; ושמירה על חוסנן של חברות התעופה הישראליות.

כץ: "כשר תחבורה, יש לי אחריות להבטחת חוסנן של חברות התעופה הישראליות. כך נהגתי בהחלטה לאשר לחברת אל על לבצע טיסות סדירות לאילת לצד חברות ארקיע וישראייר וכך אני מתכוון לנהוג גם בסוגיית השמים הפתוחים".