IATA: התובלה האווירית מפסידה נתח לתובלה הימית

תעריפי התובלה האווירית ממשיכים לטפס, בשעה שתעריפי ההובלה הימית צנחו ב- 20%, מתריאים בארגון IATA


00:00 ,07.09.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

נתח הפעילות של התובלה האווירית הולך וקטן לטובת התובלה הימית. בה בשעה שתעריפי התובלה האווירית נותרו גבוהים, דמי ההובלה הימית צנחו והפער בינהם רק התרחב, מתריעים בארגון IATA.

בארגון IATA מצביעים על כך שה"מרוויח" העיקרי מהגידול בסחר העולמי היה המוביל הימי ואילו בתובלה האווירית לא חל שינוי מהותי בנפח המטען המוטס.

"הגידול בסחר העולמי השפיע בעיקר על התובלה הימית והיבשתית, אך לא באוויר. יחד עם זאת, הגידול ברכישת מוצרי צריכה אמור להוביל לגידול גם בתובלה האווירית", קבע הארגון על סמך סקר שביצע לאחרונה.

בארגון מצביעים על סטגנציה במגזר התובלה האווירית לאחר שחלה בחודש יולי ירידה של 0.4% בתנועת המטענים הבינ"ל, בהשוואה ליולי 2010. זאת לעומת תנועת המכולות הימית הצפוייה לגדול בכ- 10% בשנה זו.

"צניחה של 20% בגובה דמי ההובלה הימית, לעומת גידול קל בדמי ההובלה האווירית, לא מביא לסגירת הפער בעלות השינוע באוויר אל מול השינוע הימי", טוענים ב- IATA.

בארגון מדגישים את הביקושים הגבוהים, שנותרו בעינם, בכלכלות אסיה (למעט יפן), שהביאו לגידול בהיקף הפעילות האווירית. אולם, מדגישים בארגון, צניחת המחירים בשוק המוליכים למחצה הובילה ספקים להוביל דוקא דרך הים.

ב- IATA הדגישו כי אמנם חלה האטה בצמיחת הכלכלה העולמית, אך בניגוד לשנת 2008 והזינוק שחל אז במחירי הדלקיםושהפיעו על הרווחיות, הכלכלה העולמית יציבה יותר ועדיין קיימת הערכה חיובית לרווחיות הענף גם בשנה זו.