התעשיינים לבג"ץ: רוצים להצטרף כמשיבה לעתירת אל על

התאחדות התעשיינים פנתה לבג"צ בבקשה להצטרף כמשיבה לעתירת אל על במעמד של "ידיד בית המשפט" או "עותר ציבורי". התאחדות התעשיינים: למדיניות "השמים הפתוחים" השפעה חיובית ומשמעותית על המשק והתעשייה


00:00 ,12.02.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

התאחדות התעשיינים פנתה לבג"צ בבקשה להצטרף כמשיבה לעתירת אל על במעמד של "ידיד בית המשפט" או "עותר ציבורי". התאחדות התעשיינים: למדיניות "השמים הפתוחים" השפעה חיובית ומשמעותית על המשק והתעשייה
 
התאחדות התעשיינים הגישה היום (12/2) לבג"צ בקשה להצטרף כמשיבה לעתירת אל על בנושא "השמים הפתוחים". הבקשה הוגשה ע"י עורכי הדין אסף ביגר ואיה רייך, ממשרד עוה"ד עמית, פולק, מטלון ושות'.
 
התאחדות התעשיינים טוענת כי יש לצרפה כצד להליכים המשפטיים במעמד של "ידיד בית המשפט" או "עותר ציבורי", בהיותה גוף מרכזי במשק המייצג את כלל התעשייה בישראל.
 
יצוין כי צירופה של התאחדות התעשיינים להליך מתבקש הן לאור העובדה כי להכרעה בשאלה השפעה ניכרת על מגזר התעשייה והן בשל המומחיות והמקצועיות של התאחדות התעשיינים בתחום הכלכלי ציבורי, כך שצירופה של התאחדות התעשיינים להליכים המשפטיים יתרום להעמקת הדיון ולפרישת מלוא האינטרסים הכלל ציבוריים הנוגעים בדבר.
 
בבקשה להצטרפות טוענת התאחדות התעשיינים כי אימוץ מדיניות "השמים הפתוחים", פירושה שוק תעופה המתנהג באופן משוכלל ומודרני, ללא מכסות ומכסים, נטול מחסומי סחר וללא השפעות פוליטיות מחד גיסא, ונטול לחצים ואינטרסים של בעלי הממון והון מאידך.
 
עוד נטען בבקשה כי אימוץ מדיניות "השמים הפתוחים" בישראל לא רק תבטיח את יציבות ענף התעופה ופיתוחו, אלא תביא גם להגברת התחרותיות במשק ולצמיחה כלכלית. פתיחת השמים תהווה תרומה משמעותית למשק הישראלי ולתעשייה בפרט, בין היתר, בכך שתאפשר גידול משמעותי בתיירות הנכנסת.
 
הגידול במספר התיירים יביא גם להגדלת מספר המשרות לעובדים במגזרים השונים של התעשייה ומתן השירותים בישראל.
 
התאחדות התעשיינים טוענת כי שלילת האפשרות מחברות ישראליות נוספות לפעול באופן סדיר בקו ת"א-ניו יורק, כאשר במקביל מותרת פעילות לא מוגבלת של חברות אמריקאיות ו/או קנדיות ואירופאיות (באמצעות טיסות לא ישירות) הינה מפלה ונוגדת את טובת המשק הלאומי.
 
יצוין כי ב-15 בינואר 2006 החליטה ממשלת ישראל למנות את חברת ישראייר כמוביל נוסף בקו התעופה תל אביב - ניו יורק, ואילו חברת אל על, נציגות עובדיה וקבוצת כנפיים עתרו לבג"צ בבקשה לבטל החלטת ממשלה זו.