רשות התעופה במשרד התחבורה דיווחה כי מדדי התחרות המקובלים מצביעים על גידול ברמת התחרות במגזר ההובלה האווירית של המטען. ברשות צופים כי הגידול ברמת התחרות יימשך גם במהלך 2007
גידול ברמת התחרות בענף ההובלה האווירית לישראל וממנה נרשם במהלך שנת 2006 בהשוואה לשנת 2005. מדדי התחרות המקובלים מצביעים על גידול ברמת התחרות הן במגזר ההובלה האווירית של נוסעים והן במגזר ההובלה האווירית של מטען. הגידול ברמת התחרות צפוי להימשך גם במהלך שנת 2007. כך דיווחה היום רשות התעופה האזרחית במשרד התחבורה.
דני מורג, כלכלן רשות התעופה, ציין בדו"ח שהוציאה הרשות כי אחד הגורמים העיקריים שאפשר את הגידול ברמת התחרות הוא הוספת תדירויות ו/או קיבולת על ידי חברות תעופה זרות המפעילות טיסות סדירות. מספר משמעותי של חברות תעופה זרות הוסיף תדירויות והגדיל את קיבולת המושבים והמטען המוצעת.
בין החברות שהגדילו תדירויות באופן משמעותי ציינו ברשות התעופה את אייר פרנס, אוסטריאן איירלנייס, איבריה, קונטיננטל וטרנסאארו. רשות התעופה האזרחית אישרה במהלך שנת 2006 את בקשות חברות התעופה לתוספת קיבולת ובכלל זה מספר בקשות, שאישורן לא התחייב מהסכמי התעופה הבילטרליים.
גורם נוסף לגידול ברמת התחרות הוא גידול במספר החברות המפעילות טיסות נוסעים סדירות לישראל וממנה. שלוש חברות תעופה שלא הפעילו טיסות סדירות לישראל וממנה במהלך שנת 2005, החלו בהפעלת טיסות סדירות לישראל וממנה במהלך שנת 2006. שלוש החברות הן: דלתא, שהפעילה טיסה יומית בקו ת"א-אטלנטה, הפאב פליי הגרמנית ואייר בלטיק מלטביה. שתי חברות נוספות - רויאל ג'ורדניאן ו קוריאן אייר - החלו להפעיל טיסות מטען לישראל וממנה במהלך שנת 2006.
על פי דו"ח רשות התעופה, חברת אל על לא הגדילה את קיבולת המושבים והמטען בהשוואה לשנת 2005. הגידול המצרפי בקיבולת החברות הזרות והעובדה שהקיבולת של חברת אל על לא גדלה, הובילו לירידה בחלק השוק של חברת אל על במגזר הובלת הנוסעים ובמגזר הטסת המטען לישראל וממנה.
על פי דו"ח רשות התעופה חלקן המצרפי של אל על וחברת ק.א.ל בהובלת מטענים לישראל וממנה הגיע ל-67.2% בשנת 2006, זאת לעומת 68.7% בשנת 2005.
רשות התעופה ציינה בדו"ח שהוציאה כי רמת התחרות בענף ההובלה האווירית משפיעה על מחירי ההובלה האווירית ועל היקף תנועת הנוסעים והמטען בדרך האוויר.
כמו נמסר כי רשות התעופה האזרחית פיתחה מודל הבוחן האם קיימת אינדיקציה לכך שמחירי הטיסות הסדירות בקווי התעופה לישראל וממנה כוללים רווח מונופוליסטי. המודל מתבסס על השוואת מחירי הטיסות הסדירות לישראל וממנה למחירי טיסות בקווי תעופה שבהם לא מתקיימת הסדרה של כמות המובילים, קיבולת המושבים והתדירות (קווים אלה כוללים בין היתר את קווי תעופה באיחוד האירופי, שבהם לא מתקיימת הסדרה על מספר המובילים והקיבולת מאז שנת 1997).