״אני רק מסתכל״

כ-70% מתהליכי הרכישה המקוונת מסתיים בנטישת ה״עגלה״. יונתן איבגי, סמנכ״ל שיווק ומכירות בחברת DHL ישראל, מגלה כי רצף של מחקרים חדשים מנסה לתת את הכלים הפשוטים, למניעת נטישת עגלה, ואם תרצו, גם איך לגרום ללקוח למלא אותה עוד ועוד


14:26 ,15.07.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

חוקרי אינטרנט ממכון ביימארד (Baymard Institute) חישבו ומצאו שבממוצע 69.23% מכל עגלות הקניות המקוונות ננטשות לפני השלמת מהלך הרכישה. בעידן המסחר האלקטרוני, מדובר באחד הנושאים המדוברים ביותר, וחברות אשר פיצחו את מגמת הנטישה שלהם שומרות על כך בחשאיות רבה. החדשות הטובות הן שיש דרכים יעילות לרוב לזכות בחזרה חלק מהכנסות אבודות אלה.

 

תהיה הסיבה שתהיה, האנשים אשר עומדים מאחורי אתר shopify.com, הפלטפורמה הנפוצה לבניית אתרי סחר, מספקים סיבה טובה מאוד לעצור את הכל ולטפל בתופעה. ״בוא נאמר שכ-125 אלף איש מבקרים באתר שלך בחודש, ערך ההזמנה הממוצע שלך הוא 100 דולר ויחס ההמרה של ׳מבקר למכירה׳ עומד על 0.92%. אם תגדילו את יחס ההמרה בלא יותר מ-0.5%, תוספת ההכנסה החודשית שלכם תהיה 62,500 דולר״.

 

מחקר חדש של אתר statista.com סוקר את הסיבות הנפוצות לנטישת עגלה. על פי המחקר, עלות ההובלה של הרכישה אל בית הלקוח היתה החסם אשר כיכב במקום הראשון - 54% מהנוטשים עשו זאת משום שעלות ההובלה הפתיעה אותם לרעה. מחיר המוצר כסיבה לנטישה לא הופיע ב-10 הסיבות הנפוצות, מכאן המסקנה פשוטה מאוד: הלקוח רוצה הובלה ללא עלות, גם אם עלות ההובלה הזאת מועברת למחיר המוצר. 

 

אם מנתחים לעומק את החסמים וגורמי הנטישה, מקבלים רשימה ייחודית של ״עשה״ ועל תעשה ששוות הון לבעלי האתרים. לטיפים של יונתן איבגי, סמנכ״ל שיווק ומכירות בחברת DHL ישראל במגזין PORT2PORT לחצו כאן