לאחרונה כתב ג'ון פירסון, מנכ"ל DHL אקספרס באירופה, המכהן גם בתפקיד מנכ"ל השיווק הגלובלי של החברה ומנכ"ל שירות הלקוחות הגלובלי של DHL, מאמר המתייחס לעתידו על עולם בלדרות האקספרס.
לדברי פירסון, יצירתיות וחדשנות בעולם הלוגיסטיקה פירושו לחשוב מחוץ לקופסה. החידוש הגדול בעולם במגזר, טען, התרחש לפני 50 שנה, כשהיזם האמריקאי מלקולם מקליין המציא את הקופסה, אותה אנו מכירים היום כמכולה.
כיום, עם שילובם של אמצעים טכנולוגים כמזל"טים אזרחים, רכבים ללא נהג ומדפסות בתלת-ממד, כמו גם הגידול החד שחל בעולם המסחר האלקטרוני, זוכה עולם הבלדרות והשילוח לתשומת לב גלובלית נרחבת. לאותם אמצעים, טוען פירסון, יש את הפוטנציאל לקדם משמעותית את עולם הלוגיסטיקה והמסחר בשנים הקרובות.
למרות זאת, לטענתו, ימשיכו חברות בינלאומיות, לפחות בשנים הקרובות, לחפש פתרונות קונבנציונאליים, תוך ניסיון להתמודד עם השינויים הטכנולוגים – כגון אפליקציות לצרכן, דוקומנטציה אלקטרונית ושיטות סריקה שונות - בעולם תחרותי יותר מתמיד. וזה בדיוק, לטענתו, היכן שפתרונות של חדשנות ב"קצוות" צריכים לבוא לידי ביטוי.
וכדוגמא לפתרון קצה שכזה מביא פירסון את שירות ההליקופטרים של DHL, שהושק לאחרונה בלונדון.
איכות השירות של חברות בלדרות האקספרס היא גבוהה יחסית, כשכל החברות עבדו בשנים האחרונות על בניית רשת של שדות תעופה, הובלה אווירית, רכבים ופתרונות איחסון. בכל זאת, שואל פירסון, איך יכולה חברת בלדרות להציע פתרון איכותי שונה, שייתן לה יתרון בתחרות מול החברות האחרות?
התשובה היא במציאת פתרון ממוקד, לאחר חשיבה מצטברת.
במהלך שנות ה-80, אומר פירסון, יכלו חברות בלדרות האקספרס לחפש יתרון באיתור שווקים חדשים. בשנות ה-90, רכבו החברות על גב מהפיכת האינטרנט בחיפוש אחר אפשרויות ניטור גלובליים, שאפשרו ללקוחות לעקוב אחר המטענים שלהם לכל אורך שרשרת האספקה. לאחר פרוץ המילניום הציגו חברות הבלדרות שירותי הובלה אווירית גדולים ויעילים יותר, המגיעים ליעדים רחוקים יותר ונושאים יותר מטען.
עשר שנים לאחר תחילת המילניום, אומר פירסון, נעשה קשה יותר ויותר עבור חברות בלדרות האקספרס למצוא איכות מנהיגותית בתוך התעשייה. פירושו של דבר הוא שהמאמצים להבדיל חברה זו מחברה אחרת מבחינה תחרותית הפכו לממוקדים יותר על מספר שטחים, ובמיוחד שירות לקוחות, שינויים ממוקדים ברשת אותה מציעה כל חברה, וחיסכון, לעיתים של דקות, מזמן השינוע.
מהירות השינוע והגעת החבילה ליעדה, אומר פירסון, היא קריטית, מה שנותן לחברות בלדרות האקספרס תמריץ להשקיע בפתרונות שילוח מהירים יותר. בלונדון עוקף ההליקופטר של DHL את פקקי התנועה שבכבישים, כשהוא משרת בעיקר את הקהילה הפיננסית. מדובר, אומר פירסון, בשינוי קטן יחסית לחברה, אולם כזו שיש לו השפעה עצומה על השירות הניתן ללקוח.