חברת FedEx Express ישראל ערכה יום עיון מקצועי ללקוחות החברה בנושא מערכת שער עולמי בתחום הבלדרות אקספרס. בכנס השתתפו מעל ל-250 יבואנים ומנהלי לוגיסטיקה, מהחברות המובילות במשק הישראלי אשר מבצעים פעילות יבוא עם פדקס.
אוולין כהן, מנכ"לית FedEx Express ישראל ציינה בדברי הפתיחה כי אחת המטרות העיקריות של החברה בימים אלו הינה לוודא את מוכנותם של הלקוחות ליישום מערכת השער העולמי ולעשות את המיטב על מנת לספק להם את כל הכלים הנדרשים לשם כך.
בכנס שאורגן ע"י מחלקת שיווק של FedEx Express ישראל בהובלתו של אדוארדו מנדוסה, הועברו הרצאות על ידי נציגים של מכס ישראל עסקו בנושאים: פיילוט שער עולמי, ייפוי כוח וצרופות להצהרת יבוא, תכנית לפישוט הסחר ותהליך בלדרות בשער עולמי. בנוסף להרצאות המקצועיות, התקיימה גם הרצאת אורח של ערן שחר, מנכ"ל ומייסד של ״מחקר ההתלהבות בישראל״.
חברת FedEx Express ישראל אף הכינה סרטון הדרכה שמסכם את עיקרי הנושאים הקשורים לעבודה במערכת החדשה והוא מופץ בימים אלו לכלל לקוחות החברה. באירוע הוקמו עמדות להנפקת כרטיסים חכמים עבור לקוחות פדקס שזכו להנחה מיוחדת.