חברת GCX: עלייה של 50% בהיקף הרכישות אונליין

על פי נתוני החברה נרשם גידול של כ-20% בערך עסקה ממוצע בהשוואה לשנת 2016. כמו כן נרשמה מגמת עלייה בכמות העסקאות מעל 75 דולר שתפסו במהלך 2017 נפח של 27% מהעסקאות


11:09 ,15.01.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת הבלדרות הישראלית GCX, מפרסמת הבוקר את נתוני סחר האון ליין לרבעון הרביעי של 2017 ולשנה כולה, המתייחס לרכישות של הציבור הישראלי באתרים הבינלאומיים כפי שנאספו השנה במחלקת המחקר של החברה.

 

הנתון הבולט ביותר בשנת 2017 הוא זינוק של מעל 50% בהיקף הרכישות של ישראלים באתרי סחר האונליין הבינלאומיים, בהשוואה לשנת 2016, והם הסתכמו בכ-28 מיליון דולר אל מול כ-18.5 מיליון דולר ב-2016. ברבעון הרביעי של שנת 2017 הסתכם היקף הרכישות בכ-8.8 מיליון דולר, המהווה זינוק של כ-27.5% בהשוואה לרבעון השלישי העומד על כ-6.9 מיליון דולר, ובהשוואה לרבעון אשתקד קיים זינוק של כ-45% עם היקף רכישות בשווי של 6.1 מיליון דולר.

 

יודגש כי לפי הנתונים המתפרסמים, היקף סחר האון ליין ברבעון הרביעי עמד על כמחצית מהיקף הסחר בשנה שעברה כולה והדבר נובע בין היתר מהזינוק החדש ברכישות בימי הקניות הגדולים של חודש נובמבר - Black Friday, חג הרווקים הסיני ו- Cyber Monday.

 

מהנתונים עולה עוד כי ערך עסקה ממוצע לרכישה בשנת 2017 עומד על 86 דולר, ומהווה זינוק של כ-20% אל מול הערך הממוצע ב-2016. ערך עסקה ממוצע ברבעון הרביעי עומד על 89.3 דולר ומהווה זינוק של כ-6% בהשוואה לרבעון אשתקד.

 

עוד עולה מהנתונים כי אחוז העסקאות לרבעון בשווי גבוה מ-75 דולר נמצא במגמת עלייה רציפה מאז ראשית השנה: ברבעון הראשון הוזמנו 24%, ברבעון השני 26%, ברבעון השלישי 27% וברבעון הרביעי 31%. אחוז העסקאות השנתי בשווי הגבוה מ-75 דולר הוא 27%. שווי זה מהווה את סף החבות במס למוצרים ביבוא אישי, בהתאם לחוק. על פי תקנות רשות המסים רכישות מחו״ל בסכומים גבוהים מ-75 דולר מחויבות במכס ובמע״מ, וכן מחויבות בנוסף בעלות דמי טיפול בהתאם לתעריף שמפרסמות חברות הבלדרות השונות.

 

מהנתונים שנאספו במחלקת המחקר של GCX עולה עוד כי בשנת 2017 כ- 52% מהרכישות נעשו באתרי סחר שמקורם בארה״ב, בהם ebay, אמזון ואחרים. 31% מההזמנות של שנת 2017 נעשו מאתרים בריטיים, לרבות מותג האופנה הפופולרי בישראל ASOS. בהשוואה רבעונית נראה כי ההזמנות מהאתרים הבריטים הן במגמת עלייה: ברבעון הראשון הוזמנו 28%, ברבעון השני 29%, ברבעון השלישי 33% וברביעי 34%. יתר ההזמנות הן מיעדים במזרח - הונג קונג (8%) וסין (6%) ומתורכיה (2%).

 

מפילוח סוגי מוצרים שהוזמנו בשנת 2017 עולה כי תחום הביגוד והאופנה הוא הפופולרי ביותר, משמעותית לפני כל תחום אחר. לפי נתוני GCX לשנת 2017 כ-65% מההזמנות היו אופנה וביגוד, כ-17% טלפונים סלולריים, כ-7% חלקי חילוף ואביזרים לרכב, כ-5% שואבי אבק וכ-4% מצלמות.

 

נתון מעניין במיוחד מתייחס לזמני המסירה של המשלוח לנמען. יובהר כי נתוני מחלקת המחקר של GCX מתייחסים רק לזמנים שמהגעת המשלוח לנתב״ג ועד למסירה ללקוח בביתו. על פי נתוני החברה 89% מהרכישות נמסרות ללקוח בתוך השבוע הראשון שלאחר הגעתו לישראל, וכ-10% נמסרות במהלך השבוע השני. מהנתונים עולה כי רק כ-1% מהמסירות מתעכב מעבר לכך וההסבר נעוץ בדרך כלל בנתונים שגויים של המזמין או עיכובים רגולטוריים שונים. יודגש כי במהלך שנת 2017 בוצעה הפחתה משמעותית של פריטי יבוא הדורשים אישור משרדי ממשלה לרבות הפחתה מ-20,000 ל-70 בלבד בפריטים הדורשים אישור משרד התחבורה.

 

לדברי אירית קריאף, יו״ר ומנכ״לית GCX, ״שנת 2017 היא שנת שיא בהיקף רכישות אונליין שביצעו ישראלים באתרי סחר בינלאומיים ואנו צופים שהמגמה הזו תמשך ביתר שאת לתוך 2018 עם אחוזי גידול משמעותיים. לדבריה, הסיבות לכך טמונות בתהליך שבירת החסמים בקרב הצרכן הישראלי וכן בנגישות הגבוהה לאתרי הקניות, למשל דרך מכשירי הסלולר, ובעובדה שהצרכן הישראלי מעדיף מותגים בינלאומיים ומודע ליתרון הגלום באפשרות לרכישה אונליין ללא מע״מ ומסים״.

 

לדברי קריאף, עדיין קיימים פערים בהבנה של הצרכן הישראלי את חובות החוק ביבוא אישי ויש צורך שהמשרדים הממשלתיים הנוגעים בנושא, במיוחד משרד הכלכלה, יגביר את השקיפות והנגישות של הצרכנים למידע בין היתר באמצעות מהלכי הסברה נרחבים.

 

קריאף הוסיפה כי הגידול המהיר בהיקף ההזמנות מחייב את החברות להמשיך ולהשקיע במערכי שירות ללקוח הסופי, הרואה בהן כתובת עיקרית לבירור ותלונה, בהיותם גופים זמינים למענה בעברית. על רקע זה הדגישה כי GCX ביצעה בשנה החולפת השקעות נרחבות בשדרוג מערך שירות הלקוחות, תוך הטמעה של כלים דיגיטליים מתקדמים שמאפשרים ללקוח שירות מעקב אישי אחר החבילה, אפשרות לצ'ט אינטרנטי עם נציג שירות וזאת במטרה לשפר את חווית השירות.

 

מהחברה נמסר כי הנתונים מתייחסים להיקף הרכישות על ידי לקוחות פרטיים בישראל, שנמסרו לנמענים באמצעות GCX בלבד, שהיא חברת הבלדרות הישראלית הגדולה בשוק, ולפיכך הם משקפים את הפעילות בענף כולו.