חברת DHL אקספרס ישראל מתמקדת בהודו

לאחר שורה של רפורמות שבוצעו במדינה בשנים האחרונות, החברה מזהה כי מדובר בשוק ענק שצמא למוצרים חדשים במגוון תחומים. יונתן איבגי, סמנכ״ל השיווק והמכירות: ״מתמקדים בהודו כשירות ליצואנים וליבואנים בישראל, ומאמינים שיש שם פוטנציאל משמעותי״


10:49 ,02.09.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת DHL אקספרס ממקדת את הפעילות שלה בהודו, וזאת לאחר מחקר עומק שמצא כי מדובר במדינה בעלת שוק ענק ואטרקטיבי אשר צמא למוצרים במגוון תחומים כגון מוצרי בריאות וציוד רפואי, טכנולוגיות נקיות לשמירה על הסביבה, ציוד מתקדם לתעשייה ועוד. בנוסף, שוק האי-קומרס הודו צומח בקצב שנתי של 51% - הקצב המהיר בעולם – והוא צפוי להגיע השנה להיקף מכירות של 120 מיליארד דולר.

 

לדברי יונתן איבגי, סמנכ״ל השיווק והמכירות של DHL אקספרס ישראל, הודו זינקה 30 מקומות במדד ״המדינות שקל לעשות בהן עסקים״ וזאת בזכות שורה של רפורמות שבוצעו במדינה בשנים האחרונות. ״מדובר בשוק ענק ואטרקטיבי שצמא למוצרים בגוון תחומים, וליצואן הישראלי זה פשוט קהל שאסור לוותר עליו״, הוא אומר בשיחה עם מערכת PORT2PORT.

 

יונתן איבגי: ״מדובר ביעד מרתק ומשמעותי מאד שכן מתקיימות בן שתי מגמות שונות: הקלה על היבוא והרגולציה לצד פוטנציאל אדיר שטרם מומש על ידי החברות והענפים הפעילים. כאשר אנחנו בוחנים את קצבי הגידול של רוב הענפים בישראל ניכר כי אין מספיק פעילות להודו לעומת הממוצע הקיים שם. לחברת DHL אקספרס פעילות חזקה בהודו, רשת שירות איכותית ומהירה בדגש על שחרור ממכס כחלק מהשירות – מה שהופך את השילוח לשם לפשוט יותר. אנחנו מתמקדים כרגע ביעד הזה כשירות ליצואנים וליבואנים בישראל, ומאמינים שיש שם פוטנציאל משמעותי״.

 

יונתן איבגי הוסיף כי ״הודו נתפשה בעבר כשוק לא מפותח ובעל כוח קנייה מוגבל, הסובל מבירוקרטיה, חוסר יעילות ושחיתות, אולם כיום המצב אינו כך, והיצמדות לתפישות מוטעות עלולות לחסום בפניכם שוק ענק ואטרקטיבי. המכס והרגולציה בהודו נתפסים ונחשבים מאתגרים יותר מאשר מקומות אחקים בעולם אך הפוטנציאל המשמעותי והכמותי במדינה גרם ל-DHL אקספרס בישראל לסמן את הודו כאחד מהיעדים החשובים ביותר עבור המשק הישראלי לשנת 2020 מבחינת צמיחה על הקיים״.

 

נציין כי חברת DHL אקספרס היתה חברת שילוח האקספרס הראשונה שנכנסה לפעילות בהודו, לפני כ-20 שנה, וכיום היא בעלת מעמד מוביל בתחום עם 2,200 עובדים, 435 כלי רכב, 19 טיסות יומיות ו-4 מרכזי מיון ארציים אשר מטפלים מדי שנה ב-8.3 מיליון משלוחי ייצוא ו-4 מיליון משלוחי יבוא.