חברת הבלדרות DHL אקספרס ישראל מדווחת על גידול של כ-40% עד כהבשליחת מתנות לקראת ראש השנה האזרחית החדשה.
חג המולד וראש השנה האזרחית מהווים נקודת שיא בתעשיית חבילות השי המיועדות לחו"ל.
גם בעידן האינטרנט, שבו הכל מתנהל בצורה דיגיטלית ואלקטרונית, עדיין יש מי שמעדיף תשומת לב במתנה שמישהו בחר ושלח במיוחד עבורו. וכך, ישראלים לא שוכחים את הספקים שלהם בחו"ל ושולחים להם מתנות לקראת השנה החדשה.
המתנות הפופולאריות ביותר עד כה הן: שוקולד (גידול של 21% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד); יין גידול של 9%); והפתעת השנה - גאדג'טים (גידול של 30%).
מבחינת יעדי המשלוחים, הישראלים עדיין שולחים ליעדים המסורתיים, שהם ארצות הברית ומערב אירופה. ניתן השנה לראות במגמה נוספת, שהיא גידול בשליחת מתנות לאוסטרליה ולדרום אמריקה, ואפילו ליעדים מפתיעים באפריקה, כמו זימבבואה וניגריה.
מנהל השיווק של DHL ישראל יונתן איבגי: "גם השנה נערכנו עם פתרון לכל מתנה ובכל תקציב בהתאמה אישית ללקוח, בתהליך פשוט וקל, כך שנוכל לעזור לו להפתיע את שותפיו העסקיים בחו"ל".
איבגי ממליץ לא לחכות לרגע האחרון על מנת שהמתנות יגיעו ליעדן בזמן ויגרמו ללקוח הפתעה לפני החג.