בואינג מאיצה את קצב ייצור מטוסי ה-737

קצב הייצור יגדל ל-38 מטוסים בחודש החל מהרבעון השני של 2013 לעומת קצב ייצור של 35 מטוסים בחודש עליו הכריזה החברה לא מכבר


00:00 ,21.09.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

קצב הייצור יגדל ל-38 מטוסים בחודש החל מהרבעון השני של 2013 לעומת קצב ייצור של 35 מטוסים בחודש עליו הכריזה החברה לא מכבר
 
יצרנית המטוסים בואינג הודיעה כי קצב הייצור של תוכנית ה-737 מהדור החדש יגדל ל-38 מטוסים בחודש החל מהרבעון השני של שנת 2013. החלטה זו מגיעה חודשים ספורים לאחר הודעת החברה על האצת קצב הייצור של הדגם מ-31.5 מטוסים בחודש ל-35 מטוסים בחודש החל מתחילת שנת 2012.
 
"האצת קצב הייצור נעשתה בהמשך לגידול בדרישה מצד הלקוחות," אמר נשיא קבוצת התעופה האזרחית של בואינג, ג'ים אלבאו. "חברות תעופה מבקשות להצטייד במטוס החדשני מוקדם ככל האפשר על מנת לחדש את ציי המטוסים שלהן ולהעניק ללקוחות שירות טוב יותר. הגענו להחלטה זו לאחר בחינה יסודית של הנושא בחברה ובקרב הספקים ושותפינו לייצור."
 
גורמים מהותיים לקבלת החלטה זו כוללים צבר ההזמנות של למעלה מ-2,000 מטוסי 737 מהדור החדש, אופציות רכישה הצפויות להגיע למימוש על ידי הלקוחות ומאמצי השיווק והמכירה של החברה. 

מחברת בואינג נמסר כי לקוחות מטוס ה-737 מהדור החדש נהנים מחדשנות המטוס מאז השקתו בשנת 1997. חמש חברות התעופה ראשונות יקבלו את מטוס הבואינג 737 החדש כבר בסוף השנה הנוכחית. לקוחות ייהנו מהפחתה בשיעור של כשני אחוז בצריכת הדלק של המטוס, כבר בתחילת 2012, בזכות שילוב של שיפורים בשלדת המטוס ובמנוע.