אל על: ירידה חדה ברווחיות ברבעון השלישי

הרווח הנקי לרבעון הסתכם בכ-1.8 מיליון דולר, לעומת רווח נקי בסך כ-52.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. באל על מייחסים את הירידה ברווחיות למלחמת לבנון השנייה ולעליית מחירי הדס"ל. נרשם גידול מהכנסות הובלת מטענים


00:00 ,29.11.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

הרווח הנקי לרבעון הסתכם בכ-1.8 מיליון דולר, לעומת רווח נקי בסך כ-52.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.  באל על מייחסים את הירידה ברווחיות למלחמת לבנון השנייה ולעליית מחירי הדס"ל. נרשם גידול מהכנסות הובלת מטענים
 
פרופ' ישראל (איזי)  בורוביץ יו"ר אל על  וחיים רומנו מנכ"ל אל על הציגו היום את תוצאות הרבעון השלישי לשנת 2006. החברה הציגה רווח נקי של 1.8 מיליון דולר.
 
נרשמה עלייה בהוצאות ההפעלה של כ-9.5% למרות ירידה בשעות טיסה אשר נאמדה בכ-6%. עיקר העלייה נובעת מהתייקרות במחירי הדלק אשר הוסיפה לחברה הוצאה של כ-32.1 מיליון דולר ברבעון, זאת לאחר פעולות הגידור.
 
ההכנסות מהובלת מטענים אשר הסתכמו בכ-72.4 מיליון דולר, גידול של 9 מיליון דולר נבעו בעיקר מעלייה בטון מטען מוטס. על פי הדו"ח נרשמה עלייה של 14% ביצוא מטען לעומת רבעון מקביל בשנה שעברה (40 אלף טון מטען לעומת 35 אלף טון מטען ברבעון המקביל אשתקד). עלייה דומה של 13% נרשמה ביבוא מטענים לעומת הרבעון המקביל אשתקד (35 אלף לעומת 31 אלף).  גם בתקופה ינואר-ספטמבר נרשמה עלייה בתנועת המטענים כאשר הגידול עומד על 6% ביבוא מטענים וגידול של 4% ביצוא המטענים. העלייה בהכנסות ממטענים מגשימה ומחזקת את התוכנית האסטרטגית של החברה בדבר פיתוח מרכזי רווח נוספים.
 
היחלשות הדולר ביחס למטבעות השונים גררה תוספת הוצאות של כ-7.1 מיליון דולר. נרשם גידול משמעותי בעלויות הביטחון בעקבות המצב הביטחוני.
 
פרופ' ישראל (איזי) בורוביץ יו"ר אל על  ציין היום כי למרות הקשיים הרבים אשר עמדה בהם החברה במהלך הרבעון השלישי, אשר רובם ככולם, כתוצאה מהשפעות אקסוגניות, הצליחה החברה להציג רווח וזאת אודות לניהול קפדני ונחוש, תוך מאמץ בלתי נלאה להגדיל את ההכנסות ולצמצם בהוצאות.
 
חיים רומנו, מנכ"ל אל על, ציין כי: "ברבעון זה התמודדה החברה אל מול מציאות של לחימה בצפון אשר גררה ירידה בתיירות הנכנסת והיוצאת, המשך המגמה של החרפת תנאי השוק, המשך התייקרות הדלק, המהווה את התשומה העיקרית של החברה אשר בהיותו כ-29.5% מהמחזור, ותיסוף השקל והיורו מול הדולר".
 
ההכנסות לרבעון הסתכמו בכ-447 מיליון דולר, לעומת כ- 485.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של כ-8%. הקיטון בהכנסות נובע מירידה של כ-31% בתיירות הנכנסת, כתוצאה ממלחמת לבנון השנייה, ומהמשך המגמה של החרפת תנאי השוק וסביבת התחרות העסקית בה פועלת החברה.
 
הרווח הגולמי לרבעון הסתכם בכ-73.1 מיליון דולר, שיעור של כ-16.3% מהמחזור, לעומת כ-143.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, שיעור של כ-29.6% מהמחזור. ברבעון השלישי חלה עלייה בהוצאות ההפעלה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, בעיקר עקב המשך עליית מחירי הדס"ל, ומעלייה בהוצאות השכר הנובעת, בין השאר,  מתיסוף השקל והיורו ביחס לדולר.
 
במהלך הרבעון נרשמה עלייה בשיעור ממוצע של כ-30% במחירי הדס"ל, לאחר החזרי גידור, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הוצאות הדלק היוו כ-29.5% מהמחזור לעומת כ-23% מהמחזור ברבעון המקביל אשתקד. עלייה זו הוסיפה להוצאות החברה כ-32.1 מיליון דולר ברבעון, זאת לאחר פעולות הגידור שהחברה נקטה בהן, אשר חסכו ברבעון השלישי כ-17.5 מיליון דולר בעלויות הדלק.
 
הרווח התפעולי לרבעון הסתכם בכ-4.3 מיליון דולר,  שיעור של כ-1% מהמחזור, לעומת רווח תפעולי של כ-64.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, כ- 13.3% מהמחזור.
 
הרווח הנקי לרבעון הסתכם בכ-1.8 מיליון דולר, לעומת רווח נקי בסך כ- 52.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
 
מר ניסים מלכי, סמנכ"ל הכספים של אל על, מסר: " אין ספק שבעקבות מלחמת לבנון נפגעו קשות ההכנסות והתזרים. יחד עם זאת נקטה ההנהלה בכל הפעולות המתחייבות למזעור נזקים להקטנת ההוצאות הנשלטות. מאז תחילת השנה הקטינה החברה את התחייבויותיה ארוכות הטווח בכ-80 מ' דולר ושילמה ב-12 החודשים האחרונים על חשבון רכש מטוסים ורכוש אחר סך של כ-131 מיליון דולר".