דואר ישראל ודואר שווייץ בשת״פ לאיתור מיזמים וסטארט-אפים בתחומי הסחר והלוגיסטיקה

מטרת השת״פ הייחודי הינו איתור פתרונות טכנולוגיים לאתגרים המשותפים עמן מתמודדות כיום חברות הדואר ברחבי העולם בתחום הסחר המקוון והלוגיסטיקה. לאחר הליך סינון ובחירה ראשוני יוזמנו הסטארט אפים המתאימים להציג לפני הנהלות חברות הדואר


12:17 ,30.07.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת דואר ישראל יוצאת בשיתוף פעולה ראשון עם הדואר השוויצרי (Swiss Post), שמטרתו איתור פתרונות טכנולוגיים לאתגרים המשותפים עמן מתמודדות כיום חברות הדואר ברחבי העולם בתחום הסחר המקוון והלוגיסטיקה. בימים אלו יוצאת החברה בקול קורא חדש לסטארט אפים ומיזמים ישראלים להציע פתרונות לוגיסטיים מתקדמים שיענו לצרכי שתי חברות הדואר. את המהלך מובילה מאיה קלדרון, סמנכ״ל חדשנות ופיתוח עסקי בדואר ישראל, כחלק מאסטרטגית יחידת החדשנות של הדואר לקידום פתרונות טכנולוגיים, פיתוח עסקי מקומי ויצירת קשרים בינלאומיים.

 

במסגרת הקול הקורא יוזמנו יזמים, מפתחים וסטארט אפים ישראליים להציע פתרונות טכנולוגיים התומכים באינטגרציה של שירות ומסחר מקוון ולא מקוון, לדוגמה, החזרת ושילוח חבילות, ניהול תורים ועומסים, חנויות בלתי מאוישות, כיצד יראה הסניף החדש וכו׳, לוגיסטיקה - שרשרת אספקה - למשל, פתרונות Fulfillment מלאים לחברות קטנות ובינוניות, רובוטיקה, מכס, מיון וסיווג חכם, בינה מלאכותית (AI),  ״המייל האחרון״, אופטימיזציה וניצול נפחים בסחר הבינלאומי, שירות לקוחות ו-Digital Trust, וכן דיגיטציה ואוטומציה מלאה של חוויית לקוח לאורך כל השירות.

 

לאחר הליך סינון ובחירה ראשוני שיתבצע על ידי דואר ישראל לבחינת התאמת המועמדים לדרישות שתי החברות, יוזמנו הסטארט אפים המתאימים להציג לפני הנהלות חברות הדואר בתחילת ספטמבר בישראל. המיזמים שייבחרו יוזמנו לבצע פיילוט עם דואר ישראל ויוכלו לשבת במרכז החדשנות של דואר ישראל שנבנה בימים אלו בתל-אביב. המיזם שיבחר על ידי דואר שוויץ, יוזמן לסדנא בשוויץ בה תבחן התאמתו לביצוע פיילוט ממומן עם הדואר השוויצרי.

 

דני גולדשטיין מנכ״ל דואר ישראל: ״הגידול הדרמטי בסחר המקוון בעשור האחרון מצריך הערכות מחודשת של כל חברות הדואר בעולם והתמודדות עם אתגרים דומים, ועם הצורך ביצירת פתרונות לוגיסטיים חדשים ושירותים מתקדמים עד הבית, שיקצרו את זמני המסירה באופן משמעותי וייצרו חווית לקוח מתקדמת. רק בשנת 2018 חילקנו בישראל 65 מיליון חבילות והמספרים הולכים וגדלים. תפקידנו למצוא פתרונות שיאפשרו ללקוחות ליהנות משירות מהיר, זול ויעיל. שיתוף פעולה זה מהווה עבור הסטארט אפים הישראלים הזדמנות אדירה לקחת חלק בעולם הלוגיסטי הגלובלי של חברות דואר בארץ ובעולם, ולשתף פעולה הן עם חברת דואר ישראל והן עם הדואר השוויצרי״.

 

מאיה קלדרון, סמנכ״ל חדשנות ופיתוח עסקי בדואר ישראל: ״חברות הדואר בעולם עוסקות ביצירת התשתיות של המחר ומתן מענה לצרכים המשתנים במרחב בין הפיזי לדיגיטלי. כולנו צורכים שירותים מקוונים, ועדיין רבים משירותים אלה דורשים תשתית ופריסה פיזית נרחבת, כאשר שירותי הדואר ממוקמים באופן ייחודי בצומת של שני תחומים אלה, תוך מגע ישיר עם משקי הבית והעסקים, עם משרדי הממשלה בשילוב יכולות פיננסיות ובנקאיות, וכמובן יכולות משלוח רחבות בארץ ובעולם. שיתוף הפעולה עם הדואר השוויצרי הוא חלק מתהליך פיתוח ויצירת שיתופי פעולה של דואר ישראל עם חברות בארץ ובעולם, שייצר סביבה עסקית (אקו סיסטם) סינרגטית עבור קהילות אשר עוסקות בתחומי הסחר - קמעונאי ומקוון, בשילוב ממשקים רבים נוספים כמו תחבורה חכמה, בנקאות, וכו׳״.

 

קלאודיה פלטשר ,(Claudia Pletscher) מנהלת הפיתוח והחדשנות בדואר השוויצרי, אמרה ״זיהוי, בדיקה והצגה של חדשנות טכנולוגית הם כבר חלק מהדנ"א של Swiss Post מתחילתו, הודות לשיתופי פעולה עם חברות סטארט-אפ וגורמים מובילים בתעשייה, אנו יכולים לנצל את היתרונות של הטכנולוגיות והמודלים העסקיים העדכניים ביותר בשלב מוקדם מאוד, ולשמר את מעמדנו כמובילים בתחום העסקי. אנו מחפשים את השותפויות האסטרטגיות לא רק בשוויץ, כי אם גם בכל מרכזי החדשנות החשובים בעולם, מבחינה זו, ישראל היא מערכת אקולוגית מדהימה, ואנו שמחים מאוד לעבוד איתה וללמוד ממנה״.

 

חברת הדואר השוויצרית היא אחת מחברות הלוגיסטיקה המתקדמות והחדשניות בעולם, המונה כ-58 אלף עובדים והיא המעסיק השלישי בגודלו בשוויץ. מעבר לעיסוק העיקרי בתחום הדואר, לחברה פתרונות פיננסים, שירותי אוטובוסים, פתרון הצבעה אלקטרונית, חברת טרנספורמציה דיגיטלית, פתרונות מיקור חוץ לתהליכים עסקיים ועוד. חברת הדואר השוויצרית היא הבעלים של חברות לוגיסטיקה בשוויץ, גרמניה, צרפת, איטליה אנגליה, סינגפור וארה״ב, ושותפה עם  קבוצת הדואר הצרפתית לחברת השילוח אסנדיה. בשנת 2018 חילקה החברה 1.898 מיליארד מכתבים ו-138 מיליון חבילות, והכנסותיה הסתכמו ב-7.691 מיליארד פרנק שוויצרי, ורווח נקי של 405 מיליון פרנק שוויצרי.