ענקית המסחר האלקטרוני אמזון אישרה השקת פעילות מטענים אוויריים באירופה לאחר חודשים של ספקולציות. החברה הודיעה אתמול כי היא חכרה שני מטוסי בואינג ממותגים מדגם 737-800 מחברת GECAS שיופעלו על ידי חברת ASL Airlines מטעם חברת אמזון אייר באירופה, לאחר תחילת הפעילות במרכז האווירי האזורי הראשון שלה באירופה החודש בשדה התעופה לייפציג / האלה. הפעילות בשדה כבר החלה לתמוך במשלוחי לקוחות בשתי טיסות יומיות.
מחברת אמזון נמסר כי ״המתקן הלוגיסטי בגודל 20,000 מ״ר בשדה התעופה לייפציג / האלה ייצור חיבור נוסף בתוך רשת ההפצה של אמזון באירופה, ויביא מבחר גדול יותר ואפשרויות שילוח גמישות יותר במחיר נמוך יותר לחברי אמזון Prime״.
״הפעילות החדשה של אמזון אייר באירופה תאפשר לחברה להמשיך לספק ללקוחות בזמנים בהם אנשים בקהילות ברחבי האזור מסתמכים על כך שהפריטים שהם צריכים יימסרו ישירות לפתח דלתם״.
שני המטוסים החדשים יצטרפו עד סוף השנה לצי הקיים של אמזון המונה יותר מ -70 מטוסים הפועלים בתוך רשת המטענים האווירית הייעודית של אמזון אייר. מתקן החברה בלייפציג עתיד ליצור יותר מ-200 משרות, מה שמתווסף ליותר מ-1,500 משרות שהחברה כבר מציעה בלייפציג. אמזון פועלת באזור לייפציג מאז 2006.
מנכ״ל מפעילת שדות התעופה במרכז גרמניה ציין כי ״לייפציג/האלה היא ללא ספק מרכז מיוחד מאוד בתעבורת המטען האירופית עבור אמזון אייר. צברנו נקודות במרכז גרמניה עם תשתית המעולה שלנו והמומחיות המוכרת שלנו בהובלה אווירית. לייפציג / האלה היא כבר מספר שתיים בעסקי הובלה אווירית גרמנית ומספר חמש באירופה. נשקיע רבות בכדי להרחיב את מיצובנו. זה יועיל לאזור, אך גם לכל גרמניה כמרכז עסקי״.