קמעונאים בבריטניה: עלויות החזרות הבגדים כ-800 מיליון ליש״ט בשנה

על פי סקר שנערך בהשתתפות כ-2,000 צרכנים 13% מהם הודו כי הם רוכשים פריט לבוש על מנת ללבוש אותו פעם אחת בלבד ולאחר מכן להחזיר אותו ולקבל עליו החזר מלא. 62% מהקמעונאים הגדירו את תופעת החזרת הבגדים כבעלת ״השפעה משמעותית״ על העלויות


14:06 ,20.01.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

על פי הערכות, החזרות בגדים בבריטניה בלבד עולות לחניות הבגדים למעלה מ-800 מיליון ליש״ט בשנה. על פי סקר שערכה חברת Rebound ובו השתתפו כ-2,000 צרכנים 13% מהם הודו כי הם רוכשים פריט לבוש על מנת ללבוש אותו פעם אחת בלבד ולאחר מכן להחזיר אותו ולקבל עליו החזר מלא.

 

הביטוי אשר נטבע בבריטניה כמתאר את התופעה נקרא Wardrobing מהמילה ״מלתחה״, והוא מאפיין בעיקר צרכנים צעירים בגילאים צעירים שנוהגים ללבוש את הבגדים שקנו אונליין, להצטלם איתם, ולהעלות תמונה של ״המראה החדש״ לרשתות החברתיות.

 

על פי חברת Rebound מספר חברות החלו לחקות את אמזון ו׳לסמן׳ לקוחות שנמצאו כ״מחזירים סדרתיים״. עוד טוענת החברה כי בסקר שערכה בקרב קמעונאי בגדים, כ-62% מהם הגדירו את תופעת החזרת הבגדים כבעלת השפעה ״משמעותית״ על עלויותיהם, בעוד 23% מהם טענו כי מדובר בתופעה בעלת השפעה ״משמעותית ביותר״ על עלויותיהם.

 

לטענת מנהלת חדשנות המידע בחברת Rebound, ויקי ברוק, מדיניות שנובעת מניהול נתונים נכון עשויה להיות הפתרון הטוב ביותר עבור הקמעונאים. ״זה מפתה, אבל הגישה להחרים קונים שמחזירים בגדים מתעלמת מהערך שהלקוח יכול להביא לחנות כקונה במשך כל ימי חייו. אסטרטגיית החזרות יעילה דורשת גישה בעלת ניואנסים ומונחית על ידי מידע שתסמן את הלקוחות שרוכשים ומחזירים אבל גם תדע מי מהם שומר אצלו יותר בגדים  מאשר מחזיר״.

 

חברת המחקר World Business Research מציינת כי תופעת ההחזרות הינה מכשול רציני עבור קמעונאים ברחבי העולם, כאשר כמות ההחזרות מגיעה לכ-30% מכלל סוגי הסחורות. יחד עם זאת, ענף האופנה נחשב לפגיע ביותר כאשר 50% מכלל הרכישות מוחזרות לחנויות, ובארה״ב בלבד מגיע שווי הסחורה המוחזרת ל-260 מיליארד דולר.

 

יתר על כן, פדרציית הקמעונאות הארצית בארה״ב טוענת כי 95% מכלל הפריטים שמוחזרים לחנות אינם נמכרים שוב, והתוצאה היא ששליש מכלל הפריטים המוחזרים מסיים את חייו באשפה.

 

מנהל התפעול של חנות המרקטפלייס Mercado Libre, חנות האי-קומרס הגדולה ביותר  באמריקה הלטינית, מציין כי ״הטכנולוגיה יכולה לשפר את נושא ההחזרות. זה קורה הרבה בגלל שבגדים נתפרים לפי מידות סטנדרטיות ולא תמיד יש התאמה למידות הלקוח. יש בוודאי גם דרכים אחרות שחברות הלוגיסטיקה יכולות לסייע בהן״.