ממן: נערכים לטפל בכ-200 אלף חבילות ביום במרכז המיון בנתב״ג

בכוונת החברה להפעיל 2 ממיינות אוטומטיות שיעבדו 24 שעות 7 ימים בשבוע בקצב של 8,000 חבילות בשעה. החברה תגייס עשרות עובדים וכלים לוגיסטיים. בשנת 2021 נרשם גידול של 20% בפעילות, שחצה לראשונה 6 מיליון חבילות והשנה צפויה החברה לסיים עם טיפול בכ-8 מיליון חבילות


10:05 ,31.10.2022 מאת: מערכת פורט2פורט
על פי נתוני קבוצת ממן שוק הקניות המקוונות (איקומרס) ממשיך לרשום נתוני גידול מרשימים בישראל. אם בשנת 2020 טופלו במרכז המיון האוטומטי של ממן בנתב״ג כ-5 מיליון חבילות, הרי שב-2021 נרשם גידול של 20% בפעילות, שחצה לראשונה את ה- 6 מיליון חבילות ואת שנת 2022 צפויה החברה לסיים עם טיפול במספר שיא של כמעט 8 מיליון חבילות.

 

כחלק מההערכות של קבוצת ממן לטפל בכ-200 אלף חבילות בימי השיא של חגי הקניות של נובמבר, הודיעה היום החברה על גיוס של עשרות עובדים וכלים לוגיסטיים שיסייעו לחברה להפעיל בו זמנית את שתי הממיינות האוטומטיות במרכז המיון במתכונת של 24 שעות-7 ימים בשבוע.

 

המשמעות: אם עד היום יכולת המיון של חבילות האיקומרס והמטען הכללי עמדה על קצב של 3,700 חבילות בשעה, הרי שכעת תוכל החברה לטפל בכ- 8,000 חבילות בשעה או כמעט 200,000 חבילות ביום בימי השיא. מעבר לכך, הפעלת 2 הממיינות תאפשר לחברה למיין את החבילות לעד 100 ערוצי הפצה שונים, לעומת 50 ערוצי הפצה שהיו עד כה מה שיבטיח כי החבילות יגיעו לנקודת החלוקה הסופית שעות בודדות מרגע נחיתת מטוס המטען בנתב״ג.

 

לדברי איריס זעירא, סמנכ״ל מכירות ושירות לקוחות של מסוף המטענים של ממן: ״כחברה המובילה בתחום המטענים האוויריים בישראל אנו נדרשים להיות כל העת קשובים לצורכי הלקוחות ולבצע את ההתאמות הנדרשות על מנת לקצר, להוזיל ולייעל את שרשרת האספקה״.

 

תהליך המיון של החבילות במרכז המיון בנתב״ג כולל: קליטת אמצעי ההיטס במרכז המיון וניתוב מהיר של החבילות למערכת סריקה, פיענוח וזיהוי של ברקודים מרובים ושידור הנתונים באופן אוטומטי למחשבי המכס ולחברות השילוח וקבלת ׳התרת מכס׳ מהירה מאד. עם קבלת האישור מהמכס החבילות ממוינות באופן אוטומטי לכ-100 יעדי הפצה בקצב מיון של כ- 8,000 חבילות בשעה, תוך התאמה לתקני ברקוד מגוונים כמו גם למגוון רחב של חבילות בגדלים ומשקלים שונים, החל ממעטפה ועד לארגזים באורך של 80 ס״מ. בתום התהליך החבילות מועמסות על משאיות ויוצאות ליעדן הסופי. כך למעשה קוצרה שרשרת האספקה ונחסך מהלקוח שלב שינוע החבילות למרכז המיון שלו, פריקתן, מיונן והעמסתן מחדש למשאית.