סיטרמן: "ישראל צריכה להיות בין 10 המדינות המובילות בדירוג הביצועים הלוגיסטיים"

מנכ"ל משרד התחבורה ציין במסגרת אירוע port2port 2008כי כלכלת ישראל תלויה תלות מוחלטת בתפקוד הנמלים


00:00 ,27.02.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

מנכ"ל משרד התחבורה ציין במסגרת אירוע port2port 2008כי כלכלת ישראל תלויה תלות מוחלטת בתפקוד הנמלים
 
גידעון סיטרמן מנכ"ל משרד התחבורה, דיבר הבוקר במסגרת המושב המקצועי "הסקטור הפרטי מול הסקטור הציבורי" בנערך באירוע התובלה והלוגיסטיקה port2port 2008.
 
מנ"כל משרד התחבורה, אשר עד לאחרונה עמד בראש משרד גדול של רואי חשבון, ציין בנאומו כי ממשלות בכלל וממשלת ישראל בפרט , אינן בנויות על יכולת ביצוע או ניהול כספי כפי שהדבר מצופה מהסקטור הפרטי.
 
מר סיטרמן הוסיף כי הממשלה אינה מתייחסת במקרים רבים לגורם הזמן ואינה מכמתת  (מלשון "כמות") וברוב המקרים הדבר יוצר עיכוב בפרויקטים רבים.  "אי-כימות הזמן כמשאב מייצר עיוות ואנחנו, אזרחי המדינה, משלמים יום יום את המחיר של עיוות זה", ציין סיטרמן. "הזמן", הוסיף סיטרמן, "יכול לתת ערך כלכלי של מאות מיליוני שקלים. אם היינו עושים תהליכים על פי פקטור הזמן היינו יכולים לחסוך בתקציבים ולהפנות אותם לסל התרופות למשל".
 
סיטרמן הוסיף וציין כי בסקטור הציבורי אין תרבות דיווח תקופתית כפי שהדבר קיים בבורסה למשל. "אין שום סיבה שהגופים שמנהלים מיליארדים לא ייתנו דיווח  תקופתי כלשהו".
 
סיטרמן אף התייחס בדבריו למלחמת לבנון השנייה, אשר פרצה תקופה קצרה לאחר שנכנס לתפקידו כמנכ"ל משרד התחבורה, והודה כי כאזרח לא היה מודע לחשיבותם הרבה של נמלי ישראל לכלכלת ישראל. "כלכלת ישראל תלויה תלות מוחלטת בתפקוד הנמלים ובתפקוד כל שרשרת האספקה הלוגיסטית".
 
סיטרמן אף הזכיר את פיילוט עבודת הלילה שהחל לאחרונה בנמל חיפה ואמר כי "הכנסנו את הסקטור הפרטי לפיילוט של עבודת לילה בנמל חיפה. ההון הכלכלי של מדינת ישראל אינו מנוצל 24 שעות ביממה – דבר כזה הוא לא ניתן לחשיבה בסקטור הפרטי. זה הכל קשור אחד בשני וביחד זה יוצר ערך נוסף".
 
לגבי ההפרטת נמלי ישראל – נושא שעלה לאחרונה על סדר היום הציבורי בשלושת נמלי ישראל – אמר סיטרמןכי אין מניעה להתחיל בתהליך כבר עכשיו וכי לדעתו יש לשתף את הסקטור הפרטי. לדבריו, ההפרטה תוכל לצאת לדרך ברגע שייפתרו המחלוקות בין חברות הנמלים לחנ"י ויופקו דוחות כספיים מדויקים לכל חברת נמל – דבר שככל הנראה יקרה עד סוף הרבעון הקרוב.
 
סיטרמן אף התייחס בנאומו לדו"ח הביצועים הלוגיסטיים שהוציא הבנק העולמי לפני חודשיים ואשר דירג את ישראל במקום ה-33 מתוך 150 מדינות. לדברי סיטרמן, מדובר במקום נמוך ועל ישראל לשאוף להיות בין 10 המדינות הראשונות בעולם. "אם גם בתחום הזה נהיה טובים כמו שאנחנו טובים בטכנולוגיה והייטק, נוכל לצמוח בחמישה-שישה ואפילו שבעה אחוזים בשנה. נוכל ליצור תקציב בו הממשלה מטפלת בנושאים כגון בריאות, חינוך ורווחה, נוכל להסיט גורמים לסקטור הפרטי לעשות מטלות שהממשלה לא צריכה לעשות".
 
מחר יוקדש מושב מיוחד לדו"ח הבנק העולמי (Logistics Performance Index) על הביצועים הלוגיסטיים של ישראל בנוכוחתה של אלינה מוניקה מוסטרה, בכירה מהבנק העולמי שהגיעה לישראל לרגל אירוע הלוגיסטיקה והתובלה הבינלאומי  port2port 2008.