יאט״א, ארגון חברות התעופה הבינלאומי (International Air Transport Association), השיקה סטנדרט חדש בתחום המוצרים המתכלים העונה לשם CEIV Fresh, וזאת על מנת לשפר את אופן הטיפול וההובלה באוויר של מוצרים מתכלים.
אלכסנדר דה יוניאק, מנכ״ל יאט״א, ציין כי ״סחורה מתכלה היא שוק הולך וגדל במטען האווירי. חיוני כי נקפיד על כך שמוצרי מזון עדינים ובעלי אורך חיי מדף קצרים יגיעו ללקוחות ללא פגמים ועם בזבוז מינימלי. למשלחים תהיה את הוודאות כי חברות תעופה המוסמכות בסטנדרט CEIV Fresh פועלות באיכות הגבוהה ביותר עם סטנדרטים בהובלת מוצרים מתכלים״.
הדרישות הספציפיות לזמנים ולטמפרטורה של מוצרי מזון ומוצרים מן הצמח הופכות את הטיפול וההעברה של מוצרים מתכלים למאתגרים. תכנית CEIV Fresh עומדת בדרישות המחמירות, המתבססת בעיקר על תקנות IATA למוצרים מתכלים PCR המשלבות תובנות רגולטוריות ותפעוליות מקצועיות של מומחים בתעשייה ובממשל.
מארגון יאט״א נמסר כי רשות שדות התעופה בהונג קונג, קתאי פסיפיק, ו-Hong Kong air Cargo Terminals יהיה הארגונים הראשונים שנבחרו להשתתף בתכנית הפיילוט של סטנדרט CEIV Fresh.
פרד לאם, מנכ״ל רשות שדות התעופה בהונג קונג, אמר כי ״אנו שמחים להיות הקהילה הראשונה בקרב שדות התעופה בעולם שמוכרת על ידי IATA תחת תכנית CEIV Fresh, שמעודדת ומאשרת את יכולת הטיפול של השדה שלנו במוצרים מתכלים״.
נזכיר כי ארגון יאט״א מייצג כ-290 חברות תעופה המרכיבות כ-82% מכלל הפעילות האווירית העולמית. סטנדרט CEIV Fresh מגיע לאחר הטמעת סטנדרטים בתחום הפארמה (CEIV Pharma) עבור הובלת מוצרי בריאות רגישים לטמפרטורה, וגם סטנדרט CEIV Live Animals עבור הובלת בעלי חיים.