כ-69% מהתעשיינים מגייסים כח אדם למפעלים באמצעות חברות המתמחות בכך (חברות כ"א); 43% עושים זאת באמצעות פרסום מודעות דרושים בעיתונים; 37.5% מגייסים בדרך של "חבר מביא חבר" ורק 6% מגייסים כוח אדם בעזרת האינטרנט וכ-3% בלבד בסיוע לשכות התעסוקה. כך עולה ממשאל שנערך בקרב חברי ועד הפועל של התאחדות התעשיינים.
יורם בליזובסקי, מנכ"ל התאחדות התעשיינים שמסר על כך ציין, כי מהמשאל מתברר שכ-61% מהתעשיינים מעריכים במידה מועטה מאוד את הפעילות של שירות התעסוקה ו-39% במידה מועטה.
בליזובסקי מוסיף, כי מהמשאל מתברר עוד ש-84% מהמפעלים מוציאים את עובדיהם לחופשה מרוכזת במהלך תקופת הקיץ; 28% מהמפעלים עורכים לעובדיהם ימי כיף ו-16% משתתפים בהוצאות העובדים על קייטנות לילדיהם.
מנכ"ל התאחדות התעשיינים ציין, כי כ-62% מהתעשיינים סבורים כי קיים סיכוי נמוך למיזמים כלכליים משותפים בינינו לבין הפלשתינאים כולל הקמת אזורי תעשייה משותפים בעתיד לאחר ההינתקות; 32% סבורים כי הסיכוי למיזמים כלכליים משותפים הוא רב ו-6% טענו כי אין כל סיכוי לכך.
עוד עולה מהמשאל, כי 53% מהתעשיינים היו מעדיפים גבול כלכלי עם מכסים בין ישראל לרשות הפלשתינאית לאחר ההינתקות; 34% - היו מעדיפים מעטפת מכס אחת, כפי שנהוג כיום וכ-13% היו מעדיפים גבול כלכלי ללא מכסים (אזור סחר חופשי) בין ישראל לרשות הפלשתינאית.
יצויין, כי ועד הפועל של התאחדות התעשיינים הינו למעשה "הכנסת" של גוף זה, בו חברים כ-80 מבכירי התעשייה על כל ענפיה.
כ-43% מהתעשיינים מגייסים כח אדם באמצעות מודעות דרושים בעיתונים.
כ-69% מהתעשיינים מגייסים כח אדם למפעלים באמצעות חברות המתמחות בכך (חברות כ"א); 43% עושים זאת באמצעות פרסום מודעות דרושים בעיתונים; 37.5% מגייסים בדרך של "חבר מביא חבר" ורק 6% מגייסים כוח אדם בעזרת האינטרנט וכ-3% בלבד בסיוע לשכות התעסוקה. כך עולה ממשאל שנע
00:00 ,10.08.2005
עשוי לעניין אותך
הארגונים הכלכליים נגד משרד התחבורה בנושא "שמיים פתוחים"
חיים רומנו: יזמת "השמיים הפתוחים" – ויתור תמוה על נכסי מדינה אסטרטגיים
אינטל, צורן, ג'נרל אלקטריק וגב-ים ישקיעו 50 מיליון דולר בפארק מת"ם בחיפה
עוזני: צ'יינה שיפינג היא סנונית ראשונה בסבב חזרה של חברות ספנות לנמל חיפה
הדרך לפתרון בעיות העוני בישראל היא בחינוך לעבודה
התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"צ בדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לתאונות הרכבת