אוטומציה תעשייתית: מעל ל-50 קובוטים נמכרו בישראל בשנת 2018

על פי מחקר חדש שוק הרובוטים השיתופיים ערוך להתרחבות ולצמיחה בקצב שנתי של %57.4 והוא צפוי להגיע לשווי של 4.4 מיליארד דולר עד שנת 2023. הצמיחה מונעת מהרחבת ההשקעות בטכנולוגיות תעשיה 4.0


11:22 ,06.06.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

תופעת ה״קובוטים״ (הרובוטים השיתופיים), היא מושג שהולך ומשתרש בתעשייה, כך אומר זיו שדה, סמנכ״ל המכירות והשיווק של חברת סו-פאד, נציגת Universal Robots בישראל. תחום הקובוטים כיום, אומר שדה, הוא התחום בעל הצמיחה המהירה ביותר בקטגוריית האוטומציה התעשייתית. שדה מצטט את איגוד תעשיות הרובוטיקה (RIA) שקבע כי עד 2025 התחום ינגוס 34% משוק הרובוטים הארגוניים.

 

על פי סקר של BIS Research, חברת Universal Robots מחזיקה בכ-60% מהשוק הגלובלי ועד היום מכרה החברה מעל 35 אלף קובוטים ברחבי העולם, כולל בישראל. בין הלקוחות היותר מוכרים שנכנסו לתחום, מזכיר שדה חברות כגון יוניליבר, ישקר, שמיר, כתר, אלביט ופלקס. שדה מעריך שכ-300 יחידות רובוטים נמכרו בישראל השנה מתוכם כ-50 קובוטים.

 

על פי מחקר חדש של חברת Energias מניו יורק שוק הרובוטים השיתופיים ערוך להתרחבות ולצמיחה בקצב שנתי של %57.4 והוא צפוי להגיע לשווי של 4.4 מיליארד דולר עד שנת 2023. לפי המחקר, הצמיחה הזו מונעת מהרחבת ההשקעות בטכנולוגיות תעשיה 4.0 על ידי התעשייה, המחיר הנמוך יחסית של רובוטים שיתופיים ושיעורי תשואה גבוהים על ההשקעה (ROI)״.

 

״Universal Robots היתה ונשארה מחלוצי ומובילי התעשייה בתחום הקובוטים מאז הומצא המושג״, אמר שדה. ״המהפכה היתה ברעיון שרובוטים תעשייתיים לא צריכים להיות מנותקים מבני האדם. רובוטים שיתופיים, שתפקידם ביצוע משימות מרובות תוך קיום אינטראקציה פיזית עם בני אדם הנמצאים בסביבת העבודה, עובדים כיום בשיתוף מלא עם בני אדם, משלימים את ׳הראש האנושי׳. הקובוט אינו מחליף את כוח האדם האנושי אלא לוקח על עצמו את המשימות המאמצות, האוטומטיות ואולי גם המסוכנות יותר לבני האדם ומשחרר בכך את השותפים האנושיים למשימות מורכבות וקריאטיביות יותר״.

 

לדברי קאנדאן אוזגור גוק  (Kandan Özgür Gök) מנהל הפיתוח העסקי במזה״ת ותורכיה, האחראי גם על ישראל ועל שתי הנציגות הישראליות: סו-פאד ו- ServiTech, החברה רואה בישראל, הנחשבת לחלוצה בלא מעט תחומים, זירה אוהדת לקבלה של קונספט הקובוטים. ״יש כאן תעשייה חזקה ופתיחות רבה לאימוץ טכנולוגיות מתקדמות. אנו מתכוונים להרחיב את הפעילות למגוון תחומים ובהם תעשיות מסורתיות וחדשניות כאחד. נפעל בענפים מסורתיים׳, כמו פלסטיק, מתכת ומזון, שמאמצים בקלות יחסית את הקובוטים שלנו לפעילויות אריזה, הרכבה, טעינת מכונה ועוד. בתוכנית העבודה שלנו לשנה הקרובה אחת המשימות היא לשלב את הקובוטים  בפעילות במגזרי ההייטק השונים. הם יכולים בהחלט לשחרר אנשים טובים ומוכשרים מביצוע עבודות שחוזרות על עצמן וממשימות משעממות״.