מעבדות מילודע עורכות בדיקות שומן טראנס

בעקבות חוק חדש מטעם ה- FDA האמריקאי (מינהל המזון והתרופות), החל מ-1 בינואר 2006 מחויבים יצרני המזון לציין על האריזה את כמות חומצת שומן הטראנס שבמוצר המשווק לשוק האמריקאי. לפיכך החלו במעבדות מילודע מקבוצת מילואות לערוך, לראשונה בישראל, בדיקות חומצות שומן ט


00:00 ,12.04.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

מעבדות מילודע החלו לערוך בדיקת חומצות שומן טראנס; מעתה חלה חובה לבדוק חומצות שומן טראנס בכל מוצרי המזון המיוצאים לארה"ב
 
בעקבות חוק חדש מטעם ה- FDA האמריקאי (מינהל המזון והתרופות), החל מ-1 בינואר 2006 מחויבים יצרני המזון לציין על האריזה את כמות חומצת שומן הטראנס שבמוצר המשווק לשוק האמריקאי. לפיכך החלו במעבדות מילודע מקבוצת מילואות לערוך, לראשונה בישראל, בדיקות חומצות שומן טראנס במזון.
 
שומן טראנס נוצר כאשר מקשים שומן צמחי במזון מעובד, על מנת  להאריך את חיי המדף של המוצר. שומן הטראנס מסוכן לבריאות שכן הוא מעלה את כמות הכולסטרול הרע ומפחית את כמות הכולסטרול הטוב. כמעט בכל סוגי המזון המעובד, ובכלל זה עוגות, עוגיות, קרקרים, טוגנים, ופופקורן למיקרוגל, ניתן למצוא חומצות שומן טראנס בכמויות גדולות במיוחד. ההמלצה היא לא לצרוך מוצר שבו כמות שומן טראנס עולה על 2%, ומכאן חשיבות סימון ערך זה על גבי האריזה.
 
מחקרים מראים כי קיים קשר ישיר בין צריכת שומן הטראנס ובין התקפי לב. לכן, בעזרת סימון התוויות מקוים ב- FDA  למנוע כ- 600 עד 1200 מקרים של התקפי לב ו- 250 עד 500 מקרי מוות בשנה, הנגרמים כתוצאה משומן הטראנס.
 
ד"ר משה ורמן, מנהל המעבדה הכימית במילודע, חזר לאחרונה מצרפת שם עבר התמחות בנושא שומן הטראנס לצורך הבדיקה החדשה. במילודע צופים כי לאור הדרישה של השוק האמריקאי לסמן את כמות שומן הטראנס במזון, תגבר הערנות לנושא גם בשוק הישראלי.