איגוד חברות הגז הקטנות לשר התשתיות: חברות הגז הגדולות פועלות בניגוד לחוקי התחרות החופשית

יו"ר איגוד חברות הגז הקטנות: "למרות שחלפו כבר 15 שנים מאז החלת הרפורמה במשק הגז הפרטי, הרפורמה לא הצליחה לפרוץ את המונופול הקיים בארץ ולפתוח את השוק לתחרות חופשית. חברות הגז הגדולות ממשיכות לנצל את כוחן לרעה, מפירות את חוקי הגז, ומונעות מהצרכנים לעבור לחב


00:00 ,17.01.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

יו"ר איגוד חברות הגז הקטנות: "למרות שחלפו כבר 15 שנים מאז החלת הרפורמה במשק הגז הפרטי, הרפורמה לא הצליחה לפרוץ את המונופול הקיים בארץ ולפתוח את השוק לתחרות חופשית. חברות הגז הגדולות ממשיכות לנצל את כוחן לרעה, מפירות את חוקי הגז, ומונעות מהצרכנים לעבור לחברת גז אחרת".  
 
כך עולה מפנייה דחופה של אורי קיסין, יו"ר איגוד חברות הגז הקטנות שבאיגוד לשכות המסחר, לשר התשתיות הלאומיות הנכנס, השר בנימין בן אליעזר, בנוגע לרפורמה במשק הגז הביתי שהחלה בסוף שנת 1989.
 
קיסין הדגיש כי "חברות הגז הגדולות מפרות את חוק הגז האוסר עליהן לנהל מו"מ לקביעת חוזה חדש עם דיירים במהלך תקופת ימי ההודעה לספק יוצא. כמו כן, החברות הגדולות נותנות לצרכנים הצעות במחירי הפסד, שמסכלות כל אפשרות של חברות הגז הקטנות לחדור למשק.
 
"חברות הגז הקטנות, הנאבקות ליישום הרפורמה בגפ"מ נאבקות על הישרדותן. למותר לציין כי היעלמותן של החברות הקטנות ינציח את שלטון הקרטל במשק הגפ"מ בניגוד לכוונת חוקי הרפורמה.
 
"תחרות חופשית אמיתית במשק הגז הייתה מניבה יתרונות כלכליים רבים, ביניהם: הקטנת השקעות להרחבת תשתיות ייצור, הוזלת עלויות אנרגיה למשק הבית, וכמו כן שיפור ברמת השירות והבטיחות", סיכם.
 
כאמור, משק הגז הביתי נותר עדיין בשליטת 4 חברות הגז הגדולות המספקות כ- 90% מצריכת הגז בישראל. הרפורמה בגפ"מ (גז פחמימות מעובה הידוע גם בתור גז בישול) אמורה הייתה לחלץ את משק הגז משליטתו של הקרטל, ולשדרג את משק הגז גם במישור הלאומי והביתי.