החורף של שנת 1991-1992 היה הקשה ביותר שידעה החקלאות הישראלית מבחינת נזקי טבע וכלל נזקי סופות, רוחות, ברד והצפות.
מארגון מגדלי הפירות נמסר כי, בעקבות פגעי מזג האוויר הקשים שילמה המדינה סכום של חצי מיליארד שקל פיצוי לחקלאים על הנזקים שנגרמו להם, אולם בשל ההתדיינויות הממושכות חלק מהחקלאים קיבלו את הפיצוי באיחור של עד חמש שנים.
עוד נמסר כי, למרות הזמן הרב שחלף בין הנזק לחקלאי ועד לקבלת הפיצוי, סירבה המדינה לשלם לחקלאים הצמדה. ארגון מגדלי הפירות הגיש תביעה באמצעות עו"ד שאול פלס בשם 3,600 מגדלי פירות ו-600 מגדלי הדרים בדרישה להשלמת התשלום.
לאחר דיונים ממושכים בערכאות שונות בוועדות ערר ובתי משפט פסק כעת בית המשפט העליון כי על המדינה לשלם את הסכומים הנדרשים עם הצמדה על כל שנות העיכובים- סכום הפיצוי יגיע על פי ההערכה ל-50-70 מיליון שקל.
עוד ציינו כי, הרכב השופטים בראשות השופטת פרוקצ'יה מתח ביקורת חריפה על דרך התנהלותה של המדינה וקבע כי היה עלייה לפעול לבירור האמת ולעשיית צדק עם ציבור גדול של חקלאים שהמדינה חייבת להם חוב גדול.
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, אילן אשל, מסר כי "בית המשפט העליון תיקן עוול של המדינה כלפי אלפי חקלאים. המאבק של מגדלי הפירות נמשך בנחישות 16 שנים וכלל אכזבות בערכאות הנמוכות. זו הוכחה נוספת שמי שמרגיש שנגרם לו אי צדק צריך להלחם על זכויותיו". אשל קרא למגדלי הפירות וההדרים למהר ולמלא את הטפסים הנדרשים כדי לקבל את הפיצוי המגיע להם.