המכס על קרמיקה מיובאת נועד להגן על היצור המקומי בירדן והוא יהיה בשיעור של 75 אגורות (1.059 דולר) למטר.
ממשלת ירדן קיבלה החלטה להטיל מכס על קרמיקה המיובאת לממלכה. המכס על קרמיקה מיובאת נועד להגן על היצור המקומי בירדן והוא יהיה בשיעור של 75 אגורות (1.059 דולר) למטר.
ההחלטה להטיל מכס על יבוא קרמיקה התקבלה בממשלת ירדן לאחר לחץ כבד של בעלי מפעלי הקרמיקה המקומיים להגן על תוצרתם מפני היבוא המתחרה.
בעבר חתמו בעלי מפעלי הקרמיקה בממלכה על הסכם עם סוחרי הקרמיקה שלא יגישו בקשה להגנה על תוצרתם עד שנת 2010 וזאת תמורת קבלת פיצוי בסכום של 700 אלף דינר ירדני אותו שלמו סוחרי הקרמיקה ללשכת המסחר של ירדן, אשר העבירה את הסכום לשלושת מפעלי הקרמיקה הפועלים בממלכה.
יצרני הקרמיקה בירדן מתלוננים כי תוצרתם מתמודדת עם יבוא זול ממצרים, ערב הסעודית וסין הנכנס לממלכה בעקבות הסכמי סחר משותפים שיש לה עם מדינות אלה.