באיראן טוענים: נמל בנדר עבאס חזר לפעילות

יומיים לאחר הפיצוץ בנמל המכולות הגדול ביותר באיראן, הפעילות המסחרית של הנמל נמשכת כולל הפריקה, הטעינה והטרנזיט. שרת הכבישים והפיתוח העירוני של איראן: בנמל שאהיד רג׳אי ישנם מספר מתחמים, והנזק כתוצאה מהפיצוץ והשריפה התרחשו באזור אחד בנמל


11:56 ,28.04.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

יומיים לאחר הפיצוץ בנמל המכולות הגדול ביותר באיראן, הפעילות המסחרית של הנמל נמשכת כולל הפריקה, הטעינה והטרנזיט, כך מדווחים גורמים באיראן. פרזאנה סאדק, שרת הכבישים והפיתוח העירוני של איראן, הצהירה אתמול כי המצב בנמל שאהיד רג׳אי ״בשליטה״, והבטיחה כי פעילות הפריקה והטעינה חזרו לשגרה. סאדק ציינה כי בנמל שאהיד רג׳אי ישנם מספר מתחמים, והנזק כתוצאה מהפיצוץ והשריפה התרחשו באזור אחד: ״הפעילות באזורים הנותרים, כולל אזורי המכולות והדלק, נמשכת כרגיל. הטעינה והפריקה מתבצעות כעת לפי אותו נוהל כמו בעבר״.

 

מצדו, פורוד עסכרי, ראש מחלקת המכס, הודיע גם הוא כי פעולות שחרור הסחורות מהמכס חודשו אתמול.

 

נמל שאהיד רג׳אי בבנדר עבאס הוא הנמל החשוב ביותר באיראן. מתוך 164 מיליון טונות הסחורות שנטענו ונפרקו בנמלים איראניים בשנה שעברה, 53% בוצעו בנמל שאהיד רג׳אי. נמל זה הוא המוביל בתנועת הסחורות במכולות במדינה, עם נתח של יותר מ-88% מכלל תנועת המכולות באיראן.

 

לנמל שאהיד רג׳אי יש גם נתח משמעותי בתחומי סחר אחרים, כאשר 82% ממוצרי המתכת, יותר מ-60% ממוצרי הבנייה והמינרלים, ו-54% ממוצרי הנפט של המדינה מיובאים או מיוצאים דרך נמל זה. בנוסף, 22% מהדשנים והכימיקלים מטופלים בנמל זה.