חברת נמלי ישראל הודיעה היום על זכייתה של חברת מעגן במכרז לבניית מזחים צפים במעגנת ״שביט״ בחיפה. חברת נמלי ישראל מקדמת את פיתוח מעגנת ״שביט״ במורד הקישון בחיפה במטרה להוסיף מקומות עגינה לכלי שיט. נזכיר כי ביוני 2017 פרסמה חנ״י מכרז במטרה להוסיף כ-40 מקומות עגינה במעגנת שביט. בנוסף, פרסמה חנ״י מכרז למתן הרשאה לשימוש במקרקעין בשטח המעגנה, לתכנון, הקמה ולתפעול של משטח אספנה ואחסנה יבשה, אך טרם פרסמה זוכה למכרז זה.
העבודות כוללות ייצור, אספקה והתקנת מזחים צפים משולבים מתכת ועץ, בנייתו של רציף בטון נגיש, החדרת כלונסאות, עבודות בטון, עבודות חשמל, תאורה ובקרה, עבודות צנרת ואספקת מים, אספקה והתקנה של ציוד ואביזרים לכיבוי אש ועוד.
מחברת נמלי ישראל נמסר כי בניית המזחים הצפים במעגנת ״שביט״ יאפשרו לצד תוספת מקומות עגינה גם שיפור משמעותי בשירות ללקוחות המעגנה והשייטים הפוקדים אותה, וכן הנגשת חלק מהרציפים החדשים לבעלי מוגבלויות.