החברה מדווחת על "השנה המדויקת ביותר של הרכבת בעשור האחרון" עם ממוצע דיוק של 91.3%. צפי לגידול של 13% במספר הנוסעים בשנת 2009 – בשל המיתון
"בעקבות המיתון הצפוי, רכבת ישראל נערכת לגידול של בין 13%-11% במספר הנוסעים בשנת 2009 במקום גידול צפוי של כ-8% בלבד וזאת בשל נטישת הרכב הפרטי לטובת נסיעה בטוחה וזולה יותר", כך אמר היום מנכ"ל רכבת ישראל, יצחק חקי הראל.
הראל הוסיף כי לאור העובדה שהתוכניות לגידול ברכש הנייד לא ישתנו ב-2009, הוא פנה לאוצר בבקשה שיבחן תוכנית תעריפים מיוחדת להתמודדות עם המיתון והגידול הצפוי אשר תכלול בין היתר חבילות תמחור חדשות אשר יאפשרו הנחות משמעותיות של בין 20%-25% במחירי הכרטיסים בשעות השפל על מנת להקל על העומס.
במקביל, פנה הראל בימים האחרונים לחשב הכללי על מנת לקדם מהלך להנפקת אג"ח בהיקף של בין 500 מיליון שקל למיליארד לצורך הקדמת המימון לתוכניות הפיתוח. "רכבת ישראל יכולה לסייע להקלה על המשבר הפיננסי באמצעות הנפקת אג"ח וכך לתרום למשק פעמיים: פעם אחת ביצירת מאות מקומות עבודה ובפיתוח תשתיות ופעם שנייה באמצעות פתיחת אפיק למשקיעים מוסדיים המחפשים אפיקי השקעה סולידיים".
בתוך כך מסכמת רכבת ישראל שנת פעילות מוצלחת ומציגה המשך צמיחה חזקה. במהלך שנת 2008 נרשם גידול של 10.5% במספר נוסעים בהשוואה לשנת 2007, המתחלק לעלייה של כ-14% במספר הנסיעות הפרבריות ועלייה של כ-5% במספר הנסיעות הבינעירוניות. ברכבת מסבירים כי הגידול נובע בעיקר מפתיחת תחנות במודיעין מרכז, ובקריית אריה בפ"ת וכתוצאה של שנת פעילות מלאה ראשונה של תחנות פאתי מודיעין ולהבים-רהט.
הכנסות רכבת ישראל מכרטיסי הנסיעות בשנת 2008 הסתכמו בכ-500 מיליון שקל. מספר הנוסעים היומי בשנת 2008 עמד בממוצע על 129,387 נסיעות - גידול של כ-9.2% לעומת 2007. בתחום הדיוק, עמדה רכבת ישראל על ממוצע של 91.3% דיוק בזמני הרכבות. מדובר בשנה המדויקת ביותר של הרכבת בעשור האחרון.
הגירעון התקציבי של חברת רכבת ישראל צומצם בשנה החולפת בכ-60 מיליון שקל, על ידי הקטנה של היקף היועצים החיצוניים ושליטה משמעותית בהוצאות החברה, גידול בהכנסות ממטענים וממסחר, יישום תוכנית פרישת העובדים וירידה משמעותית בשכר עובדי הרכבת בעקבות תוכנית הייעול.
במסגרת תוכנית ההתייעלות ברכבת ישראל, יצאו כ-130 עובדים לפרישה מוקדמת. כזכור, במרץ 2008 נחתם הסכם לתוכנית פרישה מוקדמת בין הנהלת רכבת ישראל לראשי ועדי העובדים במסגרתה יפרשו לפחות 150 עובדים. הירידה בשכר הממוצע עומדת על כ-4% וצפויה לעמוד על כ-6% עם השלמת תוכנית הפרישה.
כמו כן מציינים ברכבת ישראל כי קרן הפיתוח שהרכבת מנהלת עבור המדינה בהיקף של מיליארד וחצי ש"ח הניבה בשנת 2008 תשואה נומינלית של 9.3% (5.5-6% ריאלי), בזמן שרוב הקרנות במשק הפסידו ערך רב מכספם. כסף זה מיועד להשקעה בפרויקטי תשתית שונים של רכבת ישראל.
ב-2008 השקיעה רכבת ישראל כ-1.7 מיליארד שקל בעבודות פיתוח, שיפור תשתיות ופיתוח קווים חדשים. במסגרת זו פעלה רכבת ישראל לקדם 10 הפרדות מפלסיות בשלבי ביצוע שונים, ברחבי הארץ, כאשר לאחרונה הסתיימה העבודה על שלוש הפרדות מפלסיות שהחלו לפעול, והקמת שאר ההפרדות תסתיים במהלך השנתיים הקרובות. בניית ההפרדות המפלסיות הינה חלק מתוכנית פיתוח נרחבת של רכבת ישראל לבניית גשרים ומעברים תת קרקעיים למניעת מפגשים בין הרכבת ובין כלי רכב החוצים את מסילת הרכבת בכדי להביא לשיפור מקסימלי ברמת הבטיחות במפגשי מסילה כביש.
בנוסף, החלה רכבת ישראל להפעיל את מרכז השליטה והבקרה החדש (המשואה) בו קיימות מערכות מידע וטכנולוגיות הפעלה חדשניות, המיושמות כיום ברכבות באירופה, ובמיוחד בגרמניה.