משרד התחבורה פרסם RFI לביצוע קו רכבת מהיר לאילת הכולל תכנון, הקמה, מימון והפעלה. שר התחבורה מקדם את הפרויקט במסגרת תוכנית "נתיבי ישראל" שתחבר את המדינה מקריית שמונה ועד אילת
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פרסם היום לראשונה RFI (Request for Information) לביצוע קו הרכבת המהיר לאילת. כך הודיע היום שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ.
שר התחבורה ציין כי פרסום ה- RFI נועד לבחון את ההתעניינות והיכולת של הסקטור הפרטי בסלילת קו הרכבת לאילת, וכן את אופן שיתופו במימוש הפרויקט. מדובר בין השאר בתכנון, הקמה, מימון והפעלה של קו הרכבת לאילת.
ממשרד התחבורה נמסר כי, השר כץ מקדם כיום את הפרויקט במסגרת תוכנית "נתיבי ישראל" שתחבר את המדינה באמצעות רשת כבישים ומסילות ברזל, מקריית שמונה בצפון ועד אילת בדרום. במסגרת התוכנית הוקצו כ-2.5 מיליארד שקלים לתכנון כבישים ופרויקטים מסילתיים ובהם גם מסילת הרכבת לאילת. עלות תוכנית "נתיבי ישראל" נאמדת ב-27.5 מיליארד שקל.
מדובר בהקמת מסילת ברזל כפולה מצין ועד אילת, באורך של כ- 170 קילומטר. תוואי המסלול כולל 63 גשרים, באורך של 4.5 קילומטרים ו-חמש מנהרות, באורך כולל של 9.5 קילומטרים. אורך המסילה מתל אביב ועד אילת יהיה 350 קילומטר.
עוד נמסר כי, בתוואי המסילה תפעל רכבת מהירה תל אביב- באר שבע- אילת ורכבת מאספת שתעבור דרך שמונה תחנות חדשות שיוקמו לאורך התוואי, בסמוך ליישובי הערבה. זמן הנסיעה של הרכבת המהירה מתל אביב לאילת לא יעלה על שעתיים וחצי.
תחנות הרכבת יוקמו בחצבה, מרכז ספיר, פראן, יהל, יוטבתה, תמנע- בסמוך לשדה התעופה המקודם בימים אלה, שחורת ואילת. משרד התחבורה בחן שש חלופות שונות לתוואי מסילת הברזל לאילת ובחר את החלופה האופטימלית העוברת דרך הר צין והערבה.
במשרד התחבורה מציינים כי, הפרויקט מקודם כיום סטטוטורית, באמצעות ועדת התכנון המחוזית של משרד הפנים. במהלך השבועות הקרובים יוחל בביצוע מדידות בתוואי המסילה.
מבדיקות כלכליות שערך אגף תכנון כלכלי במשרד התחבורה עולה כי תנועת הנוסעים לאילת מסתכמת כיום בכשמונה מיליון נוסעים בשנה. על פי התחזיות צפוי מספר הנוסעים ברכבת להגיע ליותר משלושה וחצי מיליון נוסעים בשנה.
מסילת הרכבת לאילת תשמש גם להובלת מטענים מנמל אילת ישירות למרכז הארץ. מדובר במטענים של כימיקלים ודשנים שישונעו מאזור הנגב וים המלח ישירות לנמל אילת בדרכם לחו"ל, וכן בכלי רכב מיובאים המשונעים כיום באמצעות משאיות. תנועת המטענים מאילת ואליה מסתכמת כיום בכ-2.5 מיליון טון כימיקלים וכן בכ -140 אלף כלי רכב בשנה.
השר כץ ציין כי, להובלת מטענים ברכבת יש יתרונות רבים שכן היא תאפשר להפחית את מספר המשאיות בכבישי הארץ ותפחית את מספר התאונות בהם מעורבות משאיות וכלי רכב כבדים. כמו כן, היא תאפשר לצמצם באופן משמעותי את זיהום האוויר.
פרויקט הרכבת לאילת יוצא לדרך
משרד התחבורה פרסם RFI לביצוע קו רכבת מהיר לאילת הכולל תכנון, הקמה, מימון והפעלה. שר התחבורה מקדם את הפרויקט במסגרת תוכנית "נתיבי ישראל" שתחבר את המדינה מקריית שמונה ועד אילת
00:00 ,22.11.2010
עשוי לעניין אותך
אל על: מינויים חדשים בהנהלת החברה
מאה אנשי עסקים רוסים הגיעו לפורום עסקי בישראל
עו"ד מרדכי מור מונה לתפקיד דירקטור חיצוני בחברת נמל אשדוד
נמל אשדוד: קורס חילוץ מגובה לעובדי צוות החירום
חברת נמל אשדוד השיקה קורס העשרה בנושא הסחר הימי
השר דן מרידור ביקר במכס אשדוד