ועד עובדי הרכבת מחריף את העיצומים

החל מהבוקר לא תתקיים ביקורת כרטיסים ומנהלי תחנות לא יתנו שירות. העיצומים לאור העומס החריג על נהגי רכבות נוסעים והפרת הסכמי עבודה קיבוציים


10:45 ,03.02.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

ועד עובדי הרכבת מחריף את העיצומים. החל מהבוקר (ג') לא מתבצעות ביקורות כרטיסים, למעט למקומות שמורים.

 

כמו כן, מנהלי תחנות לא ייתנו שירות, פרט לנוסעים בעלי מוגבלויות ותפקוד באירועי חירום.  במקביל נמשכת השבתת בית הספר להדרכה, שהחלה ביום חמישי האחרון.

 

במכתב שהוציא ועד העובדים בשבוע שעבר להנהלת הרכבת, התריעו העובדים מפני נקיטת צעדים ארגוניים בשל עומס חריג על נהגי רכבות הנוסעים, תוך הפרת הסכמים ופגיעה בבטיחות העובדים והנוסעים כאחד.

 

יו"ר ועד עובדי הרכבת ניקה שימחוביץ': "המשמעות המיידית של הפרת ההסכמים על ידי ההנהלה היא פגיעה בבטיחות הנוסעים והעובדים. נהגי רכבות הנוסעים עובדים למעלה משבעה ימים רצופים ללא הפוגה, כפי שמתחייב בהסכם העבודה. לצערנו, הנהלת הרכבת נוהגת בחוסר אחריות ומסרבת לקיים את ההסכמים ולקיים הידברות עם נציגות העובדים".

 

מהנהלת חברת הרכבת לא נמסרה תגובה לדברים.