על פי הסכם התעופה החדש כל אחד מהצדדים יוכל להפעיל 3 טיסות נוסעים ו-4 טיסות מטען. סיטרמן: בשנה האחרונה בלבד נחתמו הסכמים דומים עם כ-10 מדינות באירופה
תהליך הליברליזצה בענף ההובלה האווירית נמשך. ישראל ודרום קוריאה חתמו על הסכם תעופה חדש המאפשר לחברות תעופה נוספות של ישראל וקוריאה להפעיל טיסות סדירות בין שתי המדינות. כך הודיע היום שר התחבורה והבטיחות בדרכים, שאול מופז.
על פי מזכר הבנה שנחתם בין מנהל רשות התעופה האזרחית, אודי זהר, ועמיתו הקוריאני, קים סנג דו, יתאפשר לכל מדינה למנות שתי חברות תעופה בקו תל אביב - סאול שיפעילו טיסות נוסעים או מטען.
סוכם כי כל צד יוכל להפעיל עד 14 טיסות שבועיות בין ישראל לקוריאה, 7 טיסות לכל צד, לעומת 4 טיסות שבועיות עד כה. כל אחד מהצדדים יוכל להפעיל 3 טיסות נוסעים ו-4 טיסות מטען.
ראש המשלחת הקוריאנית הודיע במהלך השיחות על כוונת רשות התעופה הקוריאנית למנות את חברת אסיאנה כמוביל נקוב בקו תל אביב- סאול, בנוסף לחברת קוריאן אייר המפעילה כיום שתי טיסות מטען שבועיות בקו. הקוריאנים הודיעו כי בכוונתם להפעיל שלוש טיסות נוספות של נוסעים ומטען החל מחודש ספטמבר 2008, באמצעות מטוסי 747.
עוד הוסכם בין המדינות על מתן אפשרות לחברות הישראליות לבצע טיסות במסגרת שיתוף פעולה עם חברות ממדינה שלישית, כל זאת ללא מגבלה יעדים ומעבר לסאול.
להערכת מנהל רשות שדות התעופה האזרחית מזכר ההבנות נחתם יסייע למימוש כפוטנציאל הביקוש של תיירות קוריאנית לישראל ויוביל לגידול בהיצע קיבולת למטען בין ישראל ליעדים במזרח הרחוק. כמו כן היא תתרום לגידול ברמת התחרות בקווים שבין ישראל למזרח הרחוק.
מנכ"ל משרד התחבורה, גדעון סיטרמן ציין כי מזכר ההבנה בין ישראל לדרום קוריאה מתבצע במסגרת יישום תהליך הליברליזציה בענף ההובלה האווירית שהביא לגידול משמעותי במספר הטיסות והנוסעים לישראל וממנה.
בשנה האחרונה בלבד נחתמו כ-10 הסכמי תעופה דומים עם מדינות אירופה בהם: בריטניה, צרפת, בלגיה, איטליה, ספרד וסלובקיה.